Още от днес се затварят улици и булеварди в столицата заради

...
Още от днес се затварят улици и булеварди в столицата заради
Коментари Харесай

Затварят от днес улици в София заради утрешния маратон

Още от през днешния ден се затварят улици и булеварди в столицата поради идния на следващия ден 37-и Софийски маратон. Рестрикциите влизат в мощ в 20 ч. тази вечер и ще важат до на следващия ден в 19 ч.

Забранен е престоят и паркирането на: паркинга на пл. " Княз Александър I " ; по ул. " Княз Александър I " - сред бул. " Цар Освободител " и ул. " Съборна " ; по югоизточната дъга на пл. " Св. Александър Невски " ; както и на локалното пътно платно на бул. " Кн. Мария Луиза " №64.

В същия интервал се не разрешава и влизането на пътни транспортни средства по бул. " Цар Освободител " сред ул. " Г. С. Раковски " и пл. " Независимост ". Промени има и в маршрутите на някои от линиите на градския превоз.

Тазгодишния маратон ще минава по нетрадиционното трасе, показано за първи път предходната година. Стартът е на следващия ден от пл. " Батемберг ", пред Националната художествена изложба. Заради ограниченията против разпространяване на ковид той няма да е общ, а участниците на обособените дистанции ще потеглят през 15 минути.

Бегачите по класическата дистанция от 42.195 км ще започват в 9.30 ч., по-късно - в 9.45, ще тръгнат участниците в полумаратона (21,098 км), а в 10 ч. е стартът на най-масовата дисциплинираност 10 км. Бягането на 3 км, което събира обичайно хиляди, тази година бе анулирано поради ковид.

Маршрутът е един за маратона и полумаратона, като по него ще се вършат надлежно две и една обиколки. На 10 км маршрутът е съкратена версия на опраделеното за маратона трасе, което минава главно по бул. " Мария Луиза ", бул. " Дондуков " и бул. " Владимир Вазов ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР